Τι κόντεψα να στερηθώ

Έναρξη την Τρίτη 14 Μαΐου στις 8:00μμ.
SalonDeVortex[@cheapArt]
Θεμιστοκλεόυς & Α.Μεταξα 25
Εξάρχεια Αθήνα

Μια σειρά εκδηλώσεων και δράσεων από την Κολεκτίβα Ομόνοια στο Salon De Vortex -στα Εξάρχεια- στο Θέατρο Εμπρός -στου Ψυρρή- και στον ενδιάμεσό τους χώρο.

https://mail-attachment.googleusercontent.com/attachment/u/0/?ui=2&ik=badd455fdd&view=att&th=13e5602b0e22d0d0&attid=0.1&disp=inline&realattid=f_hg3o3t6y1&safe=1&zw&saduie=AG9B_P8PjnEglNMP3Bf21I_GLNMz&sadet=1367391755989&sads=_bloYGRv2xRhWjK_JqhKjCwtRmM&sadssc=1

Φανή Σοφολόγη “Now everything is fine” , 2011
Neon pens and blood on paper (Lanaquarelle) mounted on PVC, rotated by motor.
Dimensions: 65cmx64cm

Με αφορμή το «Urbanism for dummies», η Κολεκτίβα Ομόνοια κινείται ανάμεσα στα Εξάρχεια και του Ψυρρή, δύο από τους σημαντικότερους αστικούς πόλους του κέντρου της Αθήνας, παραδοσιακές γειτονιές κατοίκησης με στρώματα σημασιών που αλληλοτροφοδοτούνται, συμπληρώνονται, ακυρώνονται. Στη διαδρομή αυτή αποτυπώνονται οι αλλαγές στη χρήση της γης, τα παλίμψηστα κτίρια, η αντιπαροχή, η συμβίωση, ο εξευγενισμός. Οι αντιφάσεις ανάμεσα στη νυχτερινή διασκέδαση και την πολιτική φόρτιση, ανάμεσα στο ιστορικό βάθος και στην πόλη ως θεματικό ψυχαγωγικό πάρκο. Στη διαδρομή από του Ψυρρή στα Εξάρχεια, βρίσκεται η Αθήνα που ερημώνει, οι δρόμοι που αδειάζουν, οι επιχειρήσεις της αστυνομίας, τα κλειστά καταστήματα.

Ωστόσο, στο περιθώριο κάθε συλλογικής δράσης, στα απόνερα κάθε ανάλυσης, στο δημόσιο χώρο, εγγράφεται κυρίως ένα υποκείμενο που αρρωσταίνει και φθείρεται , που επιθυμεί, που υποφέρει, που στερείται. Που βλέπει τις βεβαιότητές του να κλυδωνίζονται, τους φόβους τους να αποκτούν υπόσταση, που χάνει τις αναφορές του, τις διαδρομές του, τους φίλους, τους οικείους του. Το υποκείμενο που έχει τη δική του ιστορία η οποία τροφοδοτεί, συμπληρώνει, ακυρώνει τη συλλογική αφήγηση.

Το «Τι κόντεψα να στερηθώ» ως μια ειρωνική φωνή που προσπαθεί να σαρκάσει την απώλεια ως τάχα ανακούφιση αλλά και ως αίτημα ενός υποκειμένου που αρνείται να στερηθεί το σώμα και το λόγο του σε μια υπό κατάρρευση πόλη.

Συμμετέχουν οι :
Νίκος Αρβανίτης, Έφη Γιαννοπούλου, Ευδοκία Δεληπέτρου, Βασιλική Δήμου / Χριστίνα Κατσάρη, Ανδρέας Θωμόπουλος, Ελένη Καλαρά, Απόστολος Καραστεργίου, Άννα Λάσκαρη, Μελίνα Μαρκάκη / Δημήτρης Μπαλτάς, Αλέξανδρος Μιστριώτης, Σταυρούλα Μοσούλη, Μαριέλα Νέστορα, Βασίλης Νούλας / Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Μυρτώ Ξανθοπούλου, Φανή Σοφολόγη, Παναγιώτης Στέφος, Μαρία Τζανάκου, Στεριανή Τζιτζιλώνη, Δημήτρης Ντοκατζής, Θεόφιλος Τραμπούλης

Το «Τι κόντεψα να στερηθώ» σε δύο χρόνους.

14 Μαΐου-8 Ιουνίου.
Έκθεση εικαστικών στο Salon de Vortex. Επιμέλεια Θεόφιλος Τραμπούλης

27 Μαΐου – 2 Ιουνίου
Εβδομάδα δράσεων και εκδηλώσεων στο Θέατρο Εμπρός και στον δημόσιο χώρο

Η Κολεκτίβα Ομόνοια συγκροτήθηκε ως ομάδα εντός του ανοιχτού αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου Εμπρός από καλλιτέχνες και θεωρητικούς διαφορετικών πεδίων. Στόχος της είναι η παραγωγή μορφών μεταξύ των τεχνών, μεταξύ θεωρίας και τέχνης, η ανάπτυξη στο δημόσιο χώρο.

Salon de Vortex @cheapArt,
Θεμιστοκλέους και Α.Μεταξα 25,
Αθήνα-Εξάρχεια

μέχρι και το Σάββατο 8 Ιουνίου
Ώρες λειτουργίας: Τετ-Πεμ–Παρ 17:00 – 20:00
Σαβ: 13:00 – 16:00, (ή με ραντεβού στο τηλέφωνο 30210 3817517)

About isidorou

everyday life, daydreaming, critique,fragments and theories, impossibilities, practices,false strategies, city slang
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

1 Response to Τι κόντεψα να στερηθώ

  1. Pingback: ΤΙ ΚΟΝΤΕΨΑ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΩ Ι: ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΛΕΨΥΔΡΑΣ | Τεχνηέντως

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s