Μοφερισμός, μια πρώτη αποτίμηση

20.01 -17.02/2011

Πέμπτη 20 Ιανουαρίου , 8:00μμ.εγκαινιάζουμε την έκθεση του νέου έργου των  Γιάννη Γρηγοριάδη και Γιάννη Ισιδώρου με τίτλο
Μοφερισμός, μια πρώτη αποτίμηση”

Το έργο αναπτύσσει πλήθος πρακτικών με κοινούς νοηματικούς μηχανισμούς. Προσεγγίζει το ανοίκειο, την μετατόπιση του νοήματος, τις αυθαίρετες θεωρητικές αναγωγές.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν οι μπροσούρες  με τα  κείμενα του Μοφερισμού που ήδη έχουν διανεμηθεί ηλεκτρονικά, τέσσερις γλυπτικές αναδιατυπώσεις του αστικού εξοπλισμού της Μητρόπολης, μια βιντεοεγκατάσταση σε σχέση με την δυσφορία μέσα στον πολιτισμό και η οπτικοακουστική προδημοσίευση του Ονειροκρίτη για Το Μέλλον της Διακυβέρνησης.
Το φυσικό μέγεθος (κλίμακας 1:1) και ο πραγματικός χρόνος (real time) συμπληρώνουν μια σχολαστική αποτύπωση της ζωής μέσα στην συνθήκη του παρόντος.
Η συνεργασία των δυο καλλιτεχνών αποσκοπεί στην ανάδειξη μιας νέας γλώσσας, ανοίκειας και ιδιοσυγκρασιακής, που κάνει απτό το τυφλό αποτύπωμα που φέρουν οι συμπεριφορές του ανθρώπου. Επιχειρεί την διατύπωση  ενός απλού και εύχρηστου συστήματος διαχωρισμού ανάμεσα στο ιδεώδες του Εγώ και την ναρκισσιστική τελειότητα της παιδικής ηλικίας.

  • Πριν, μετά αλλά και κατα την διάρκεια των προγραμματισμένων  εκθέσεων δεν αποκλείονται και άλλες δράσεις, όπως αναγνώσεις, παρουσιάσεις,  απλές συναντήσεις για τις οποίες οι φίλοι μας θα ειδοποιούνται μέσα από τους διαδικτυακούς μας τόπους, τα ηλεκτρονικά μας μηνύματα και τις τηλεφωνικές συνδέσεις.
  • Μείνετε συντονισμένοι!

About isidorou

everyday life, daydreaming, critique,fragments and theories, impossibilities, practices,false strategies, city slang
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s